Markley’s Fevered Brain: publiceer Hanukkah Blues of Merry Christmas!

Deze publicatie is ingediend onder:

HOOPPAGINA HOOGTEKENINGEN,
Interviews en kolommen

Wayne Markley

door Wayne Markley

Ik zou willen beginnen met te stellen dat ik hoop dat al mijn Joodse goede vrienden een geweldige Hanoeka hadden en acht boeken hebben gekregen die ik het afgelopen jaar als geschenken heb besproken. Voor al mijn niet-joodse vrienden zou ik jullie allemaal een fijne kerstdagen en een opgetogen vakantieseizoen willen wensen. Gezien het feit dat het de feestdagen is, geloofde ik dat het een goed moment zou zijn om boeken te bespreken die ik zou voorstellen voor het vakantiegeschenk dat seizoen biedt. Ik ga het proberen en het vermelden van geen enkele vorm van boeken die ik onlangs heb besproken, dus ik motiveer je om terug te gaan naar mijn eerdere blogs en te kijken of er iets is dat ik heb gesuggereerd dat je of je geliefde kan charmeren .

Richard Stark’s Parker: Slayground

Het allereerste boek dat ik zou voorstellen om het vierde deel van Darwyn Cooke’s aanpassing van de Parker -romans, Richard Stark’s Parker: Slayground, te id. Cooke doet een van deze aanpassingen per jaar en jaarlijks lijkt hij zichzelf te overtreffen. Dit zijn grafische aanpassingen van de traditionele Parker Criminal Offense -romans van de Richard Stark, die zich in de vroege jaren zestig afspeelt. Cooke heeft een verbazingwekkende mogelijkheid om zowel het gevoel van de tijdsperiode te vangen als om zijn storytellingstijl aan te passen bij elk nieuw volume. Elk boek is zowel zwart als wit en nog een kleur, welke wijzigingen van volume tot volume. Wat ik leuk vind, is de verhalenmethode van Cooke, eveneens wijzigingen van volume tot volume, terwijl een vloeistofstijl blijft die alle boeken samenbindt. Cooke is niet doodsbang om af te wijken van Standard Storytelling, naast het gebruik van nieuwe technieken, zoals een pagina met collages of tekst of kaarten om zijn verhaal te vertellen. Hoewel de Parker -proza ​​-romans van Stark geweldig zijn, evenals extreem suggesties voor elk type criminele overtreding fan, zijn deze grafische aanpassingen van Darwyn Cooke net zo groot als de originele romans en ze zijn bijna als het lezen van een hele nieuwe interpretatie (maar toch trouw ) van de originele proza ​​-romans. Deze boeken moeten in elke bibliotheek zijn. Terzijde, deze zijn meestal voor volwassen bezoekers vanwege inhoud.

Walt Disney’s Mickey Mouse Color Sundays Vol. 1

Ik heb in het verleden uitvoerig gesproken over de totale Walt Disney’s Mickey Mouse -collecties van Floyd Gottfredson die Fantagraphics doet. Tot nu toe zijn er vier delen geweest die bijna de allereerste tien jaar van de traditionele krantenstrip herdrukken. Iets wat ik niet heb opgevoed, is dat Fantagraphics een aparte verzameling van de Mickey Mouse Color Sundays van de Walt Disney door Floyd Gottfredson doet. Dit zijn mooie hardcovers met volledige kleuren (in exact dezelfde stijl als de dagelijkse collecties), maar ze herdrukken de zondagse strips vanaf het begin. De zondagen zijn net zo geweldig als de dagbladen, maar de kleur voegt echt iets speciaals toe aan de verhalen. In tegenstelling tot de Mickey Mouse Dallies die de neiging hadden relatief lang hardlopende verhalen te zijn, zijn de zondagen zelfstandige gag-strips of veel kleinere ervaringsstroken. Het is een wonder precies hoe bekwaam Floyd Gottfredson Mickey Mouse deed, evenals de zondagse collecties echt pronken met zijn talenten. Dit zijn uitstekend lezen voor alle leeftijden.

Doug Wildey’s Rio: The Total Saga

Doug Wildey was de kunstenaar van een kunstenaar. Helaas leek hij nooit veel lof te krijgen in de komische wereld buiten de echte striphistorici en zijn medekunstenaars. Hij is het beste begrepen voor het produceren van Jonny Quest, of in ieder geval bij het creëren van de look en stijl van het personage. Dat alleen zou voldoende zijn om een ​​individu een gebied in de Comics Hall of Fame te maken, als er een was. Doug Wildey deed echter ook een reeks grafische romans genaamd Rio. IDW publiceerde een mooie hardcover-collectie die al het eerder gepubliceerde Rio-werk verzamelde naast een nieuw, nooit eerder gepubliceerd, Rio Story, evenals de storingen van wat het volgende Rio-verhaal zou zijn geweest als Wildey het had overleefd om het naar boven te komen. Wildey is als een kleine groep kunstenaars, zoals John Severin, Russ Heath, Alex Toth, Dave Stevens (die overigens gebaseerd zijn op Peevey of the Rocketeer Fame op Doug Wildey) wiens kunst zo gracieus en mooi is dat je je echt niet herkent lezen een stripboek. De kunst van Wildey heeft sensationele landschappen van het Westen, naast de korreligheid van het stadsleven in de wereld waarin Rio woonde. Zijn stijl is extreem Europees omdat hij niet beperkt is tot een strikte panelstijl of paginatelling. Zijn verhalen zijn als genieten van de allerbeste western ooit gemaakt op een enorm scherm in HD en in 5.0 Dolby. Ze zijn een puur geluk om te ervaren. Doug Wildey’s Rio: De totale saga is een goed eerbetoon aan een extreem onderschatte verteller naast spectaculaire verhalen die allemaal in één zijn gerold. Zelfs als dit geen geschenk is, moet u een exemplaar voor uzelf krijgen. Zelfs als je niet van westerns houdt, want Rio is veel veel merts dan een western.

Vampirella Archives Vol. 1

Vampirella wordt nu al een aantal jaren door Dynamite gepubliceerd, evenals daarvoor al vele jaren door Harris Comics. Hoewel beide zaken een aantal goede verhalen hebben gehad, hoewel ze soms topmakers hebben gehad, hebben geen van beide zaken ooit zoveel geleefd als wat Warren Publishing in de originele tijdschriften had kunnen optreden. Gelukkig publiceert Dynamite een extreem geweldige verzameling van het oorspronkelijk materiaal uit de 1960 en 1070s in een reeks boeken genaamd The Vampirella Archives. Volume acht kwam net zo goed uit als ze bijna halverwege zijn om de hele originele serie te herdrukken. Deze collecties zijn weelderig, te grote hardcovers met volledige kleur wanneer dat nodig is (dat is wanneer er kleur was in het originele tijdschrift, zoals covers, enz.). De originele Vampirella had een rotsachtige run, zowel ups als naar beneden, hoe algemeen ik ook geloof, ik geloof dat er veel meer ups waren dan downs. Het hoofdverhaal in elk probleem van het tijdschrift Vampirella was natuurlijk Vampirella, de ongelooflijk aantrekkelijke vampier van nog een wereld die regelmatig moeilijkheid en kwaad hier op aarde ontdekt. De verhalen zijn zowel donker als gruizig met een kleine vleugje humor. Er waren andere continue verhalen, zoals Pantha, maar voor het grootste deel waren de rest van de tijdschriften gemaakt van horrorverhalen die vergelijkbaar waren met die die zowel in griezelig als griezelig liepen. Wat deze archiefserie zo fascinerend maakt om uit te checken, zijn alle makers die de tijdschriften hebben onderhouden. Je hebt werk van iedereen, van Archie Goodwin tot Richard Corben, evenals iedereen daartussenin. Elk probleem toont de tijdsperiode (voor het grootste deel vroege jaren 70) en de verhalen worden echt heel goed verteld. De leidende Vampirella -verhalen ontwikkelen een wereld vol risico en een mooie vampier die probeert al dit kwaad te stoppen. De korte horrorverhalen variëteit van raar tot ronduit ruggengraat. Er moet ook worden opgemerkt hoe goed de stijl en de productie op deze collecties zijn. Ze zien er uitstekend uit en zijn ook een geweldige check -out en ze zien er uitstekend samen uit op een boekenplank. Ik geloof dat Vampirella een fascinerend cultureel icoon is dat met de tijd uit onze herinneringen is weggevaagd, evenals deze archieven zijn een uitstekende methode om een ​​van de veel meer fascinerende personages te vinden, evenals tijdschriften uit een tijd lang verdwenen.

Er zijn tal van andere uitstekende boeken beschikbaar die een uitstekend cadeau zouden zijn. Wat ook van strafbaar feit tot westerse tot ervaringen tot zelfs superhelden. Hoewel grafische romans niet voor iedereen zijn, is er een veel bredere keuze aan titels en genres om uit te kiezen dan veel mensen denken. Ik heb altijd geloofd dat het concept achter een geschenk is om iemand iets te bieden waar ze niet van zouden geloven, en ik geloof dat een grafisch boek deze betekenis perfect zou vormen.

Alles wat in deze kolom is geschreven, is zowel mijn standpunt als in geen enkele methode de gedachten of meningen van Westfield of hun werknemers toont. Ik verwelkom opmerkingen zowel ongunstig als positief op mfbway@aol.com. Wat biedt u dit jaar? Ik zou graag willen weten.

Dank je.

Leave a Reply

Your email address will not be published.