De weg naar DC Future State begint met een episch einde aan een ander evenement

“Het is belangrijk.” Scott Snyder gebruikte deze zin herhaaldelijk tijdens donkere nachten: Death Metal. Ten slotte, in nummer 7, samen met generaties verbrijzeld, ontdekken we de laatste twee strips op weg naar DC Future State, wat dat betekent. Eigenlijk weten we al een tijdje wat “het er alles toe doet” betekent. Sinds G5, het geesteskind van de nu bevrijd DC-uitgever Dan Didio, wisten we dat de verschillende tijdlijnen van het DC-universum zouden botsen. Maar sinds Didio’s schieten, zwoer DC dat er geen reboot kwam.

En op bepaalde manieren vertellen ze de waarheid en liegen tegen ons. “Het doet er allemaal toe”, is een verklaring aan de fans, vooral degenen die moe van de reboots moesten worden (er waren, wat, 4 in de afgelopen 20 jaar?). Dus hoe kunnen alle tijdlijnen ertoe doen, van vóór crisis op oneindige aardes tot wedergeboorte? Door de reboot in het verleden om te keren in één enorme reboot die alle reboots ongedaan maakt door de reboots te stroomlijnen in één lineaire niet-reboot.

W. T. F? Hoe gaat dit werken? Nou, hoewel we wat antwoorden krijgen op weg naar de DC Future State, zijn we nog lang niet te weten hoe het DC -universum eruit zal zien in maart. Maar laten we eens kijken wat we deze week hebben gekregen.

x

Mario Kart DLC Gold Rush.MP4

0 seconden van 12 minuten, 40 seconden

Live
00:00
12:40
12:40

Dark Nights: Death Metal #7, een klimatologische einde leidt tot de laatste stap op weg naar DC Future State

De Batman die versnippert! Dit is nu canon. (Afbeelding: Dark Nights: Death Metal #7, DC Comics)

Death Metal begon als een mini-serie, geen evenement, maar nadat DC 5G had geannuleerd, Snyder’s vervolg op Dark Nights: metaal explodeerde in iets massief. We hadden enorme (en dure) tie-ins om mee te gaan met de kernreeks. Sommige daarvan waren uitstekend, zoals geheime afkomst. Anderen waren gewoon oké, zoals het multiversum dat lacht. In dit laatste nummer zou je echter echt de redactionele regeren kunnen voelen. Maar dat betekent niet dat Snyder en Capullo niet hebben geleverd. Death Metal was altijd het verhaal van Wonder Woman, en hoewel het tijdens het proces ingewikkeld werd, eindigde het als het verhaal van Wonder Woman. Alleen al in deze kwestie zijn er honderd fantastische momenten, maar we zullen ons concentreren op wat het belangrijk maakt voor Future State. (Serieuze spoilers om te volgen)

De Batman die lacht was gelijk

Einde van een (zeer kort) tijdperk. (Afbeelding: Dark Nights: Death Metal #7, DC Comics)

Wonder Woman wordt de belichaming van de waarheid in de laatste strijd en vertegenwoordigt alle tijdlijnen en alle herinnering. Ze is zo goddelijk geworden als de Batman die lacht, nu de donkerste ridder. Nou bijna. Ze vechten tegen elkaar door tijd en ruimte, letterlijk van het begin tot het einde. Op een briljant moment, terwijl het donkerste ridder en Diana debatteren met de letterlijke hand van de schepping tussen hen, schopt Diana de hand, waardoor het de donkerste ridder teruggaat in de verre toekomst. Maar waarom bracht hij Diana naar het begin van de tijd, om mee te beginnen?

De Batman die lacht wilde de makers van het universum doden, die op het punt staan ​​alle bestaan ​​te wissen nadat hij Pervetua had gedood. Diana denkt dat ze ze anders kan overtuigen, maar terwijl Wonder Woman hem in een exploderende zon duwt (episch!), Vertelt hij haar om in de toekomst te kijken als ze wint. En wat vindt ze? De makers beëindigen toch het multiversum. Wetende dat ze hoe dan ook zal falen, staat ze voor de Batman die lacht? Nee, ze duwt hem de rest van de weg naar de zon en brengt eindelijk een einde aan de ergste van de nachtmerrie Batmen.

Wonder Woman stijgt op weg naar DC Future State

In of uit de context is dit prachtig. (Afbeelding: Dark Nights: Death Metal #7, DC Comics)

Nadat ze de Batman heeft vermoord die lacht, zijn de makers van het universum perplex. Ze wist dat ze alles zouden vernietigen, en toch doodde ze nog steeds het enige dat hen kon stoppen. Dus veranderen ze van gedachten. Ze gaan het multiversum weer samen naaien, maar ze zullen alle tijdlijnen ertoe doen. Ze vereisen ook een laatste ding van Wonder Woman. Niet haar leven – er vandaan. Ze moet stijgen naar hun niveau, wat betekent dat ze de aarde moet verlaten, ongeacht. Ze accepteert dit, de helden en schurk van de aarde “Rawk!”, En alle tijdlijnen worden feilloos samengebracht.

Grapje. De makers hebben deze marginatie van tijdlijnen echt niet goed gepland, wat ons naar de laatste strip brengt op weg naar DC Future State …

Generations Shattered toont de angstaanjagende resultaten van “alles wat ertoe doet”

Dit team … niet de beste dingen. (Afbeelding: generaties verbrijzeld #1, DC Comics)

In generaties verbrijzeld, zien we de effecten van Wonder Woman en de beslissing van de makers om ‘alles ertoe te laten doen’. Herinner je je de witte doodsgolf in crisis op oneindige aardes? Nou, het is terug. Blijkt, om verschillende tijdlijnen en universums te combineren, moet je er ook veel van snijden. Old Man Booster Gold moet specifieke helden uit verschillende tijdperken en tijdlijnen werven om terug te vechten tegen de vernietigingsgolf.

Maar vrijwel alles gaat mis in generaties verbrijzeld, wat – hoewel weWist het nog niet zeker – is waarschijnlijk hoe deze ‘toekomstige staat’ is ontstaan. Booster sterft en geeft kamandi, die het onmiddellijk verpest en het verkeerde lid van het Legion of Super-Heroes bespaart. Ze gaan Superman redden en redden in plaats daarvan een jonger boostergoud. Kamandi heeft geen tijd meer en verteld om het machtigste lid van de Teen Titans, Judas Contract Era te nemen, dus neemt hij Starfire mee (waarschijnlijk ook een vergissing). Enzovoort, helemaal tot de Batman uit 1939. De enige die er zeker zou moeten zijn, is dokterslicht (we hebben haar voor je gegoogeld).

Tegen het einde van de kwestie is dit team dat geacht wordt samen te werken en het einde van alles te stoppen – 1939 Batman, Starfire, Green Lantern Sinestro, Kamandi, Superboy, Booster Gold, Steel en Doctor Light – verspreid over de tijd. We weten zelfs niet of ze zich in dezelfde tijdlijnen bevinden. Natuurlijk is dit alleen maar op wat belangrijk lijkt op weg naar DC Future State, dus houd er rekening mee dat er veel meer in deze kwestie zit.

De weg naar DC Future State maakt deel uit van de weg naar DC Infinite Frontier

Dit is een zeer onpraktisch ontwerp. Maar het ziet er cool uit. (Afbeelding: Dark Nights: Death Metal #7, DC Comics)

Zodra DC Future State eindigt, met generaties gesmeed, gaan we naar oneindige grens. We kennen al wat stukjes en beetjes over dit komende tijdperk. en het eerste echte deel van de nieuwe status quo. Aan het einde van Dark Nights: Death Metal #7 brengt Barry Allen Wally West naar een nieuwe basis aan de andere kant van de maan genaamd ‘The Totality’. Daarin kunnen ze het vormen van niet alleen een nieuw multiversum, maar een nieuw omniverse zien. En voor het eerst is Earth-0 niet langer het enige centrum. We hebben dus een nieuw team van helden en schurken, zowel Justice als Doom, die de nieuwe Watchers aan de muur zijn. Martian Manhunter, Hawkgirl, meneer geweldig, Tahlia Al Ghul, Vandal Savage, Lex Luther en, nu, Wally West. Van hen allemaal brachten de recente ervaringen van Wally hem midden in goed en kwaad.

We weten dat Brian Michael Bendis de volgende schrijver van Justice League zal zijn en dat het team er meestal traditioneel uitziet. We zijn echter pas aan het einde van de weg voor DC Future State – we hebben nog een lange weg te gaan voordat we weten hoe DC dit team zal bevatten – maar het gaat een geweldige serie maken.

vraag me af. (Afbeelding: Dark Nights: Death Metal #7, DC Comics)

(Uitgelichte afbeelding: Dark Nights: Death Metal #7, DC Comics)

Leave a Reply

Your email address will not be published.