KC -kolom: 48 uur

Deze publicatie is ingediend onder:

HOOPPAGINA HOOGTEKENINGEN,
Interviews en kolommen

Spoiler alert: deze kolom bevat enkele kleine spoilers over recente gebeurtenissen in strips, met name Flashpoint en zorgen zelf. Ik heb moeilijk geprobeerd om geen enorme dingen bloot te leggen, maar als je deze strips nog niet hebt bekeken, en als je dingen weet in de vooruitgang je stoort, wil je deze kolom misschien nu het beste vermijden en terugkomen in een een paar weken. Het zal hier nog steeds zijn.

Justice League

Door KC Carlson

Het was een fascinerende 48 uur.

Het begon allemaal dinsdagochtend voor mij. Mijn echtgenoot Johanna, die op internet aan het reizen was, zei dat geruchten zich verspreidden over DC die in september hun hele lijn superheldenstrips opnieuw lanceerden … allemaal beginnend bij #1 … Nieuwe innovatieve teams en aanwijzingen … Geoff Johns en Jim Lee doen JLA … Ik geloofde er een paar minuten over en besefte dat DC de volgende dag de allereerste nummers van hun huidige flashpoint -stunt uitrolde. Omdat de “buzz” voor dat “evenement” overal op de locatie is geweest (sommige niet goed), was het vrij eenvoudige wiskunde om de rest te achterhalen.

Ik vertelde Johanna dat DC later die dag exact dezelfde info uit een enorme media -outlet zou uitbrengen, die ze waarschijnlijk al lang op die dag hadden gericht, evenals dat geruchtensites waarschijnlijk deze info “lekten” Iemand in de media (in plaats van strips), daarom was het zo gedetailleerd. En ja hoor, het verhaal werd een paar uur later uitgebracht in USA Today, evenals stripborden explodeerden. Naast het herlanceernieuws kwam de info dat alle DC’s strips digitaal zouden worden aangeboden op exact dezelfde datum waar ze in druk waren (“Day & Date”) – een allereerste eerste voor een van de enorme twee. (En nog veel meer over de herlancering is vandaag aangekondigd zoals je hier kunt zien. – Roger)

Er waren geruchten en speculatie geweest dat er al maanden iets enorms aan was met DC. Het waren echter allemaal stukjes en stukken, evenals een paar daarvan klonken enorm enorm om waar te zijn. Hoe dan ook, hoe dan ook, veel van wat ik hoorde, klonk zo goed vergezocht om precies te zijn – of iets dat buiten DC leek, geheim te houden. (DC was hoe dan ook enigszins historisch geheim geslingerd. Ik was altijd verbaasd dat een voormalige DC-medewerker op laag niveau zoals ik op relatief routinematige basis enorme geheimen zou horen, maar deze keer hoorde ik bijna niets.) Aan de andere kant, aan de andere kant, aan de andere kant, Toen ik in 1989 bij DC begon te werken (en zelfs daarvoor, toen ik rapporteerde over DC voor Westfield), realiseerde ik me snel dat het oneindig veel beter was (en op een grote manier veel leuker was) om de geheimen te behouden Er werd mij verteld, omdat het me snel duidelijk werd dat het stripveld niet echt veel betrouwbare mensen erin had. Aangezien de echte truc van trucinfo is dat als mensen je begrijpen om betrouwbaar te zijn, je veel veel betere informatie hoort. evenals vaak veel ervan.

Verzoeken onthullen

Flashpoint #1

Het optreden was een aantal weken terug voor DC toen hun sollicitatiemateriaal in augustus openbaar werd. Mensen begonnen op te merken dat de meeste productsynopes onhandig spraken over het afronden van verhaallijnen, evenals ik begon telefoontjes te krijgen en e -mails van verkopervrienden die me afvroegen of ik wist wat er aan de hand was met DC. Dat is het moment waarop de speculatie dat DC veel (of misschien alles?) Resteert van hun routinematige titels die rond de internets beginnen te circuleren. Natuurlijk was er niets betonnen – DC hield hun kaarten vrij dichtbij. Ik begon (voor mezelf) in twijfel te trekken als veel hiervan gebaseerd was op de vroege reactie op de allereerste golf van flashpoint -verzoeken. Ik merkte op dat veel (ik neem aan) jongere fans waren geïntrigeerd door de mogelijkheden van een paar van de alternatieve vertelmogelijkheden, terwijl veel van de (nogmaals, ik neem aan) oudere (en veel meer cynische fans) reageerden met Opmerkingen als “We hebben dit allemaal eerder gezien” of “niet nog een alternatief universum!”

Meer dan een paar van mijn collega’s zeiden dingen als: “Ik heb nog nooit gehoord van tal van deze makers.” Ik merkte op dat er veel boeken werden geschreven door zowel DC -editors als assistenten – iets dat niet zo vaak voorkomt bij DC. Het heeft ook niet geholpen dat DC-verzoeken voor de tie-ins (“Flash Feit: hij is veel krachtiger dan ooit!”) Beide opmerkelijk hinderlijk en ongelooflijk nutteloos waren in het nemen van geweldige beslissingen over het kopen van deze boeken. Persoonlijk was het de allereerste keer in de geschiedenis dat ik er niet aan dacht om een ​​soort van de tie-ins te bestellen naar een groot DC-evenement. Ik zou net zo goed wachten en ze op de rekken inspecteren-iets dat ik snel ontdekte, kan een dubieuze propositie zijn, zoveel meer dan één verkoper vertelde me dat ze ook niet enorm bestelden op tal van de tie-in-boeken , ondanks de prikkels van DC.

Terwijl geruchten begonnen te wervelenRond over DC’s post-flashpoint-activiteiten, vroeg het cynische, sceptische deel van mij zich af of er een soort daarvan reageerde op DC, waardoor hun pre-ordernummers voor de allereerste golf van flashpoint-tie-ins. Ze zijn misschien niet de hoeveelheden die ze verwachtten, waardoor ze geloofden van methoden voor gansrormers. Evenals wat veel betere methode om dat te doen dan te onthullen dat de hele DC -wereld naar modificatie ging en dat (verrassing!) Flashpoint de locatie was waar het zou beginnen. Dit is de reden waarom de grote verrassingsaankondiging van dinsdag echt niet zo verrassing was.

De rekken lopen

Flashpoint #2

Maar hier is het ding … het werkte echt op mij – althans op korte termijn. Ik kwam vroeg in de stripwinkel en pakte alle vier flashpoint-tie-ins op (evenals het primaire evenement, dat ik toch zou krijgen). Ik had het geluk om daar te komen toen ik dat deed, omdat twee van hen al schaars waren en waarschijnlijk voor het einde van de dag zouden bieden.

Ik heb niets meteen uitgecheckt toen ik thuiskwam, omdat ik werk had om het allereerste te doen – ik heb een kolom met 10 dingen op maandag en ik had veel voorbereidend werk met de nieuwe previews om te doen , dus ik zou kunnen beginnen met het keuzeproces van waar ik over zou gaan componeren. In mijn hoofd noem ik het de “lame duck” 10 dingen, want zeker het enorme verhaal dat het beste nu is, is de DC -verzoeken van volgende maand, met hun vermelding van 52 nieuwe #1 stripboeken (eh … Holy Crap!), Ook Zoals waarschijnlijk de allereerste officiële kijk op tal van de innovatieve teams. Er zijn echter nog steeds veel geweldige dingen voor de 10 dingen van deze maand, zoals je zult ontdekken wanneer die kolom op maandag (6 juni) wordt gepubliceerd.

Ondertussen, in de stad

Vrees zichzelf #3

Terwijl ik flipte van previews, geloofde ik idioot over hoe DC momenteel de stripnieuwscyclus van deze week controleerde, en dat Marvel deze week niet veel leek te hebben. Het drong plotseling tot me door dat ik me ook zorgen had op #3 in mijn nieuwe stripstapel. Ik had het nauwelijks erkend in de enorme stapel strips die ik eerder had opgepikt. Werd er niet verwacht dat er een groot evenement (waarschijnlijk een dood) in zorgen zelf #3 zou zijn? Dus stopte ik wat ik aan het doen was, trok het eruit, en bekeek het snel. En ja hoor, een belangrijk personage sterft in de kwestie.

De dood van het personage was niet zo enorm een ​​verrassing voor mij (of waarschijnlijk een groot deel van Marvel -fans die interesse hebben betaald voor verschillende recente verhaallijnen), omdat ik het maanden geleden in mijn hoofd had voorspeld (en was er zo zeker van dat ik was correct, dat ik echt vergat dat de werkelijke gebeurtenis deze week plaatsvond). Ik schoot een e-mail af naar zowel Roger in Westfield als naar Johanna die lazen:

Er is een grote spoiler (grote dood) in zorgen zelf #3. Bovenop wat dan ook, slaagde DC er ook in om de discussie daarvan ook weg te nemen.

Ze hebben een behoorlijk geweldige dag. Ik vraag me precies af hoe lang dat zal duren.

Re: Maak je zorgen zelf #3 – het was niet verrast.

Johanna antwoordde door me te vragen wie stierf, evenals toen ik haar vertelde, ze meldde dat een zorgvuldig geassocieerd personage (dat we allebei leuk vonden) de week ervoor was gedood in een boek dat we nog niet voor nog een keer zouden zien Enkele weken (omdat het uit Westfield komt – ja, we krijgen strips uit twee verschillende bronnen). Ik voelde me extreem verdrietig. Johanna reageerde door dit korte artikel op Comics Worth Reading samen te stellen (Opmerking: spoilers onthuld op Link.)

Kun je dit overtreffen?

Roger antwoordde: “Ik vermoed dat dit van invloed kan zijn op dat” (jongen, was ik verkeerd. – Roger) en stuurde een link naar een stripboekbronnen/Robot 6 Posting met een variantomslag naar Flashpoint #2 met Flashpoint -vraag Lady Houd het onthoofde hoofd van Mera omhoog. Het bericht is getiteld “Omdat niets reguliere strips vermeldt als een grote onthoofding”. Goed gezegd.

Mijn reactie hierop was een door Seth Meyers geïnspireerde “Echt, DC?” Omdat ik een exemplaar van Flashpoint #2 had op ongeveer zes centimeter afstand, greep ik het ook en bekeken het ook snel. Verbazingwekkend genoeg gebeurt de onthoofdingsscène niet in het boek (leuk werk, DC). We worden echter getrakteerd op een uitgebreide scène van een ontworpen Barry Allen die probeert zijn krachten terug te brengen met de assist van Grumpy Alt-Batman. Barry bouwt ofwel een elektrische stoel (of knorrige alt-batman heeft er toevallig een in zijn kelder), wat leidt tot vier pagina’s van Barry die dit opzet en uiteindelijk wordt geëlektrocuteerd. Een aantal panelen zijn liefdevol toegewijd om hem te zien worden gebakken door de bliksem, afgedekt met een full-pagina-paneel van knapperig gebakken Barry allemaal opgebrand en rood als nieuwe hulk. evenals waarschijnlijk dood. (Ik heb niet het gevoel dat dit een spoiler nodig had, omdat dit de primaire dekking van het probleem is, evenals DC gebruikt het al maanden als promo.)

Maar wacht, er is meer!

Eerder die ochtend haalde ik een aantal kwesties van de huidige “War of the Eco-vriendelijke lantaarns” -verhaallijn in, waar ik werd behandeldO de aanblik van mijn favoriete voogd (als men echt zulke dingen heeft) Ganthet’s hand die naar Kingdom wordt geblazen (nee, niet, de DC -gebeurtenis). Een aantal keren ook, omdat het moest worden samengevoegd (en dat is een onvergeeflijke woordspeling. Sorry.) In elke volgende kwestie.

Slechts een paar minuten eerder in zorgen zelf De grappigste volgorde in Monty Python en de Heilige Graal, maar is nu een routinematige gebeurtenis in strips. Dan, zei dat het binnenkort te doen-personage in een hechte variëteit wordt gestraald met een “kwaadaardige straal” (eigenlijk iets anders genoemd, maar wat is het verschil, eigenlijk?) Als een enorm, sijpelend gat in zijn borst achterlaat, wat gelukkig gedeeltelijk is Verborgen door de hand van de zwarte weduwe-omhoog totdat het binnenkort te doen personage haar hand opzij vaart, ervoor zorgen dat we het “geldschot” van deze vreselijke wond zien. Ik had echt medelijden met kunstenaar Stuart Immonen (mijn oude vriend) die zo’n vreselijke scène moest tekenen, maar Stu is een professional, en het is prachtig geïllustreerd, ook al maakte het me ziek om het te zien.

LOOD?

Het lijkt erop dat fans altijd bespreken in welke ‘leeftijd’ van strips we momenteel zijn, wanhopig proberen recente stripgeschiedenis te definiëren en het een metaalachtige aspect aan te duiden dat overeenkomt met de al bekende gouden, zilveren en bronzen leeftijden. Ik suggereer nederig dat we het gewoon noemen wat het is – zowel de leeftijd van de dood als het uiteenvallen – en er ook mee gedaan. Mogelijk kunnen we allemaal pitchen en iemand inhuren om een ​​logo te stylen (ik geloof Kyle Baker). Natuurlijk zou het iemand moeten portretteren die een dode kat zwaait.

Ik voel me tegenwoordig zo oud en uitgeput om de huidige superheldstrips te lezen. Toch vind ik ze nog steeds leuk. Wat is er mis met mij?

Het is nog een 48 uur in strips geweest.

_____________________________

KC Carlson: Nog veel meer.

Zoals altijd is Westfield Comics niet verantwoordelijk voor de domme dingen die KC zegt. Vooral dat ding dat je echt irriteerde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.