Voor uw overweging: DC’s milieuvriendelijke lantaarn: 80 jaar van de Emerald Knight

Deze publicatie wordt ingediend onder:

HOOPPAGINA HOOGTEKENINGEN,
Interviews en kolommen

Robert Greenberger

door Robert Greenberger

Green Lantern: 80 jaar van de Emerald Knight

Het voelt vreemd dat de tweede golf van Gouden Eeuw -helden snel hun 80e verjaardag raken. DC Comics maakt er tenminste wat lawaai over met de verschillende 100-pagina-reuzen en hardcovers. Dit voorjaar zal een milieuvriendelijke lantaarn zijn: 80 jaar van de Emerald Knight, een mega-enquête van 528 pagina’s, alle dingen, waaronder een power ring.

All-American Comics #16

DC heeft de inhoud niet blootgelegd, maar men kan ervan uitgaan dat de meeste, zo niet alle, verhalen uit het 75HT -jubileumboek, zullen worden opgenomen. Dit zou beginnen met het extreem allereerste verhaal van All-American Comics #16, waar de kostenfinger het concept van Martin Nodell nam en er een quasi-magisch verhaal van maakte. Hier hebben we ingenieur Alan Scott een treinwrak die een milieuvriendelijke lantaarn tegenkomt die zijn verhaal aan hem heeft gegeven. Het begon als een meteoor die op de aarde stortte, zowel terug als het werd omgezet in de lantaarn en van het erts, een geluid werd gevormd, die de energie zou kanaliseren op basis van de wilskracht van de wielder. Scott nam het geluid en droeg een bonte kostuum aan, waarbij hij de naam milieuvriendelijke lantaarn nam.

Nodell verklaarde altijd dat hij werd beïnvloed door het zien van de lantaarn van een trackman tijdens het pendelen in Manhattan, maar het was vinger die de achtergrond toevoegde en de fantasierijke methoden bedacht die de kracht van de ring zou kunnen manifesteren. Zo succesvol was de serie dat hij zijn gelijknamige driemaandelijkse titel en een ligplaats in Comics Cavalcade verdiende.

Green Lantern (1941) #1

Hij reciteerde een eed die in de loop van de tijd anders was totdat redacteur Julius Schwartz er een omarmde die is gecomponeerd door Alfred Bester, later een sciencefictionlegende, en nog steeds wordt gereciteerd vandaag.

Na verloop van tijd kreeg hij komische verlichting (het was dat of een sidekick toen) in het type taxi -automobilist Doiby Dickles en tegen 1948 was weggegaan door de vraaghond te streaken. Onderweg, schrijvers waaronder vinger, John Broome, Robert Kanighher, evenals Gardner Fox begonnen levendige vijanden toe te voegen, waaronder de ijspegel, Harlequin, evenals doorn.

Showcase #22

Zoals bij veel van elke andere gekostumeerde kampioen, duidde inzakken met annuleringen van zijn serie en werd ze in All-American ronduit vervangen. Toen Schwartz slaagde met een flash -wedergeboorte, was hij gemotiveerd om het opnieuw te proberen en gekozen GL. Deze keer werd het geluid verzorgd door een alien om piloot Hal Jordan te testen in de pagina’s van Showcase #22. Hij verscheen in drie problemen en verdiende toen zijn eigen titel met Broome en Gil Kane die de avonturen opstellen.

Langzaam begon de Power Battery bestellingen uit te geven aan GL, evenals hij zelfs weg naar OA waar zijn meesters, de Guardians of the Universe, woonden. Na verloop van tijd was hij tevreden met andere lantaarns in aangrenzende gebiedsmarkten en de DC -wereld groeiden met een aantal orden van grootte. Na verloop van tijd ontdekten we de oorsprong van de Guardians, die permanent repercussies zou hebben, niet alleen in de hele DC -wereld, maar ook de Arrowverse van de CW.

Green Lantern #76

Naarmate de smaken veranderden, zakten de verkoop en Schwartz overhandig de serie aan het team van Denny O’Neil en Neal Adams, waarbij hij hem combineerde met liberale kruisvaardersenvriendelijke pijl, evenals ze reden op de golf van sociale relevantie evenals Verdiende cruciale complimenten en media -aandacht. Na verloop van tijd werd de serie echter geannuleerd en werd GL verbannen naar een back -upfunctie in de flits.

Groene lantaarn: regeneratie #1

Hij herwon zijn boek, samen met GA, en is sindsdien een steunpilaar in de DCU. Een nieuwe golf van interesse begon toen Geoff Johns uitkwam om de oorsprong van Hal Jordan te herverteren en de GL Corps allereerst te verbreden en vervolgens de andere lantaarns te introduceren – blauw, geel, rood, oranje, evenals violet – die aangeboden Een vreselijke grote strips en merchandise.

De milieuvriendelijke lantaarn #1

Meer recent hebben Grant Morrison en Liam Sharp de exploits van Jordanië aangetrokken tot fantastische cruciale toejuiching. Ik verwacht helemaal ten minste een van hun verhalen in deze collectie te zien.

Green Lantern blijft bestaan, omdat het heroïsche avonturen vertelt die zich afleggen tegen een kosmische achtergrond die ooit verandert. Zijn bondgenoten en tegenstanders zijn zowel een levendige als verschillende grote deal, terwijl de functie die het korps speelt in de hogere kosmologie van vitaal belang blijft. De held is gezegend met een van de beste collecties van schrijvers en kunstenaars waar een fan misschien op hoopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.